Mensen helpen Data Science te leren door middel van online klassen en een nieuw online programmeerplatform. Met behulp van nieuwe technologie (Jupyterhub) kan ik het 10x beter maken om online data science tutorials te geven.
Stem op dit ideeAanleiding: Er is een groot tekort aan data professionals in Nederland, aan de andere kant verliezen veel mensen hun baan door de crisis en zie ik hier een goede match voor voor omscholing / upskilling. Problemen binnen het domein "leren programmeren": * MOOCS (online cursussen via vooropgenomen video) hebben een enorm laag percentage van mensen die het ook afrond (5-10% gemiddeld) * Het kan op gebied van "data skills" lastig zijn om aan de slag te gaan, er komt veel tooling, hardware, en access tot datasets bij kijken om aan de slag te gaan. Oplossing: Mijn oplossing heeft twee kernfactoren: - Een onderwijsplatform om het 10x makkelijker te maken om programmeeronderwijs te geven - Persoonlijke touch -> om mensen te helpen / motiveren en zo de slaagkans vergroten De persoonlijke touch wil ik door middel van live klassen te doen waar mensen zich op kunnen inschrijven. Elke week zorgen we voor een nieuw data science concept, tool of probleem waar mensen mee aan de slag kunnen gaan. Via een chat kunnen ze korte vragen stellen en elke week zullen er live online klassen worden georganiseerd. Het onderwijsplatform wordt mogelijk gemaakt door nieuwe technologieen in cloud oplossingen en "jupyterhub", een tool waarmee je in de browser kan coden. Waarbij je dus eigenlijk op een server aan het coden / werken bent die ik host. Op deze server kan ik alle tools, datasets en hardware klaarzetten die nodig is om specifieke data skills te leren. Het plan is om deze tool verder door te ontwikkellen, specifiek voor programmeeronderwijs, waarbij een onderwijzer snel kan meekijken bij studenten of opdrachten kan maken en beoordelen. Toekomstbeeld: De groei in de data sector zal voorlopig snel blijven groeien. 90% van alle datapunten is gegenereerd in de laatste twee jaar. De hoeveelheid digitale informatie groeit op dit moment nog steeds exponentieel. Bedrijven zijn volop bezig met de implementatie van een data strategie. HR, is hierbij een van de grootste problemen (https://www.mckinsey.com/featured-insights/artificial-intelligence/ai-adoption-advances-but-foundational-barriers-remain). Voor de meeste problemen om waarde uit data te halen is de tooling er, enkel zijn er nog niet genoeg mensen met de juiste kennis om deze waarde eruit te halen. Er zijn verschillende business modellen om mee te gaan experimenteren. Consumenten / bedrijven kunnen betalen voor meer aandacht of extra opgaven volgens een fremium model. Een tweede business model kan zijn om aan de andere kant met bedrijven samen te werken die op zoek zijn naar talent en hiervoor een comissie betalen wanneer ze mensen vanuit onze klassen willen recruiten.
Ik ben zelf een tech guy. Om dit concept naar een volgend niveau te tillen zal ik het geld aan het volgende uitgeven: - Een product designer, om de leeromgeving op gebied van user experience naar een volgend niveau te tillen (dit kan ook een co-founder worden) - Een growth marketeer, om meer mensen te kunnen helpen, moeten we een groter bereik genereren (dit kan ook een co-founder worden) - Cloud hosting, dit gaat een grote kostenpost worden op den duur, aangezien studenten in de cloud werken, en weinig inkomsten initieel kunnen genereren. - Marketing kosten, ik wil experimenteren met verschillende marketing strategieen om mensen bekend te maken met het platform - Verder zal ik met behulp van het budget sneller het platform kunnen uitbouwen en de tutorials / educatie kunnen uitbreiden.
Ik zou het liefst ook een co-founder vinden om dit mee uit te voeren. Ik heb recent meegedaan aan Antler en heb een vrij groot netwerk van ondernemers dus ik ben al in gesprek met een paar personen. Verder zou ik het netwerk van de organisatie graag gebruiken om in contact te komen met bedrijven die interesse zouden hebben om samen te werken op gebied van educatie van huidig personeel of aquisitie van personeel uit ons platform.