Het ontwikkelen van een search engine voor schaars materiaal voor ziekenhuizen en zorginstellingen. Wanneer de vaste leverancier haar materialen niet meer kan leveren, krijg je via deze applicatie een overzicht van leveranciers die het gewenste materiaal en hoeveelheid kunnen leveren. Zo ontstaat er een eerlijke en uiterst efficiente verdeling van zorg materialen.
Stem op dit ideeZiekenhuizen werken met vaste leveranciers voor al het ziekhuismateriaal. Wanneer deze vaste leveranciers met contracten het afgesproken materiaal niet meer kunnen leveren aan het ziekenhuis, is het een lange kostbare zoektocht naar nieuwe leveranciers. Momenteel zien we hoe kostbaar en lastig dit proces is tijdens de Covid-19 periode. In Nederland hebben we een groot tekort aan mondkapjes en testmateriaal omdat deze naast ziekenhuizen ook hard nodig zijn in verzorgingstehuizen en huisartspraktijken. In de United States van Amerika hebben ze met grotere problemen te kampen. Omdat het een veel grotere populatie betreft met verschillende staten en regels, het zorg systeem anders in elkaar steekt en de sociale klassen enorm uit balans is. In het geval van de States zijn de huidige ziekenhuizen niet toereikend inclusief het gebrek aan beademingsapparatuur. Wat zich momenteel in New York afspeelt is een absoluut horror scenario. We kunnen dus spreken van een groot gebrek aan schakel vermogen, wanneer veranderingen in de gebruikelijke situatie van ziekenhuizen ontstaan. Een voorraad systeem in een ziekenhuis geeft aan wanneer de voorraad van een bepaald product op bijvoorbeeld 200 staat en er dus nieuwe bestellingen moeten worden gedaan bij de vaste leverancier (gecontracteerde supplier). Afhankelijk van het soort systeem zal de bestelling direct doorgevoerd worden. Maar er bestaat geen alternatief wanneer de huidige supplier het materiaal niet meer kan leveren. Ik wil een applicatie gaan ontwikkelen waarbij je als zorg instelling een search engine kan gebruiken om alternatieve suppliers te vinden. Deze applicatie moet verenigbaar zijn met de huidige voorraad systemen van ziekenhuizen, zodat deze applicatie toepasbaar is op het bestaande systeem. Daarnaast moet de applicatie up to date zijn met de voorraad status van de producten van de leveranciers. Welke producten kunnen, in welke aantallen, binnen wat voor tijd, geleverd worden. De toegevoegde waarde van deze applicatie voor zorginstellingen, is uiteraard een zeer grote tijdsbesparing en snelle alternatieve leveranciers voor hun producten. Die, in tijden van nood, levens kunnen redden! Voor de producenten heeft deze applicatie als toegevoegde waarde, dat zij als producent, zorginstellingen minder of niet hoeven te benaderen om hun producten aan de man te brengen. Dit is dus extra publiciteit en een bron aan nieuwe klanten.
Het budget hebben we nodig om een prototype in het klein ontwikkelen. We zullen samen met een zorginstelling b.v. het AMC, voor twee product groepen, drie alternatieve producenten per productgroep verwerken in het eerste prototype. De proef applicatie zal dus een search engine zijn voor 1 zorginstelling die in verbinding staat met voorraad en leveringsmogelijkheden van 3 verschillende leveranciers voor 2 verschillende product groepen. Dit kleine prototype heeft als doel om het plan en de uitwerking van de applicatie te testen en door te ontwikkelen. Zodat er een tastbaar en werkend product is waarmee we partners en investeerders kunnen benaderen. Het uiteindelijke doel in namelijk, om een systeem te ontwikkelen met partners dat landelijk, op Europees niveau en wereldwijd werkzaam kan zijn. Op die manier zal de applicatie het grootste bereik en de meest optimale service kunnen bieden. Activiteiten plan - Vooronderzoek reeds bestaande systemen - uitwerking conceptplan applicatie - Netwerk interesse vakgebieden testen, in welke aspecten hebben zij interesse, zorginstellingen en producenten - Partners zoeken prototype ontwikkelen; zorginstelling en verschillende leveranciers - Hypotheses ethische vraagstukken uitwerken - Applicatie ontwikkelen - Testen prototype - Terugkoppeling met gebruikers - Partners investeerders en fondsen onderzoek - Opschalingsplan opstellen, hoe kunnen we het kleine prototype uitvergroten en opschalen naar een landelijk, Europees en wereld wijd systeem ontwikkelen? Wie en wat hebben we daar voor nodig
Zorg instellingen die onderdeel willen uitmaken van de ontwikkeling van het prototype en partners om het uiteindelijke concept op te kunnen schalen.