Plan Bee-festivalbandje

Afvalprobleem terugdringen door duurzame Plan Bee-festivalbandjes te produceren die gerecycled kunnen worden doordat ze zaadjes bevatten waaruit een plantje groeit dat goed is voor bijen.

Stem op dit idee
Beschrijving

De vervuiling op festivals is een groot probleem waar veel festivalorganisatoren tegenaanlopen. Er wordt gelukkig steeds meer gekeken naar oplossingen hoe ze dat tegen kunnen gaan. Denk hierbij aan afvalscheiding en het scannen van E-Tickets. Ons idee is een afbreekbaar/recyclebaar festivalbandje. Wij zien dat er na afloop van een festival overal festivalbandjes rondslingeren. Dit niet alleen op het terrein maar ook zeker daar omheen. Dit is natuurlijk ontzettend slecht voor het milieu. Maar toch is er ook een grote groep die zijn/haar festivalbandje om laat als aandenken van het festival. Maar wat als we daar nou een heel nieuw leven in kunnen brengen. In het festivalbandje zit namelijk een zaadje van de ‘Aconitum Carmichaelii Arendsii’ ook wel de Monnikskap genoemd. Deze plant is niet alleen prachtig om te zien, maar ook ontzettend belangrijk voor bijen. Deze plant zit bordenvol nectar, essentieel voor bijen. Door je festivalbandje thuis te planten, recylcle je het dus meteen. Hiermee gaan wij niet alleen de vervuiling tegen door festivalbandjes, maar ook het probleem dat de bijen zullen uitsterven als wij niet voor ze opkomen. Kortom een 2-in-1 product. We hebben voor de naam ‘Plan Bee-festivalbandje’ gekozen, omdat wij ook de bijen willen betrekken bij dit duurzame plan voor festivals. Een festival bezoeken is natuurlijk heel leuk, maar hoe leuk zou het zijn als er achter de schermen hard wordt gewerkt om het zo min mogelijk invloed te laten hebben op de natuur? Met de Plan Bee-festivalbandjes worden er na jouw leuke festival bezoek, nog meer kansen gegeven om de natuur een handje te helpen.

Hoe wordt het geld ingezet?

Ons budget gaan wij besteden aan het produceren van een prototype Plan Bee-festivalbandje. Voor het produceren en inkopen van de materialen hebben wij ongeveer €2500 nodig. Met het prototype willen wij ons daarna gaan richten op de marketing. Het overige budget besteden wij aan het de massaproductie van de Plan Bee-festivalbandjes voor het desbetreffende festival.

Wat is er nog nodig om het idee uit te voeren?

We moeten vooral kijken naar welke festivals we kunnen benaderen om dit idee te gaan produceren. Festivals zijn de laatste jaren steeds meer bezig met duurzaamheid en dit is voor hen ook een grote mogelijkheid om die richting op te gaan.