Wabi Sabi - Circulaire interieur markt

Oude meubels worden ingezameld en opgeknapt, vervolgens tegen een maand abonnement (maandelijks opzegbaar) gehuurd bij afnemer en uiteindelijk weer ingezameld voor hergebruik. Bijproduct: banen in kunstsector.

Stem op dit idee
Beschrijving

Aanleiding - In november met mijn vriendin een huis gekocht en de bedragen waren voor mij compleet bizar: alles nieuw kostte ons een godsvermogen, terwijl ook prima kunnen leven met tweedehands. Maar een tweedehands interieur is ook prijzig omdat de aanbieders hun winstmarges hoog willen houden! Als je dus een beetje 'mooie spullen' wilt, zul je flink de portemonnee moeten trekken. Op basis van google trends en keyword search analyses, heb ik ontdekt dat er genoeg Nederlanders zoeken naar goedkope interieur artikelen of slimme manieren om van hun nog ‘verkoopwaardige’ artikelen af te komen. Oplossing - Verkoopwaardige artikelen worden gratis opgehaald > deze worden gebracht naar een atelier (dient ook als opslagruimte) waar creatieve vakmensen de artikelen opknappen > Na een opknapbeurt wordt een totaalprijs bepaald voor het gerenoveerd artikel > vervolgens wordt er een maandbedrag bepaald voor de aanstaande huurder van het artikel > de opbrengsten worden verdeeld onder de vorige eigenaar (eindig bedrag) + de renoverende creatieveling (% zolang artikel nog in omloop is) + resterende % voor Wabi sabi om het voorgenoemde proces te bekostigen. Toekomstbeeld - Over heel Nederland ateliers (anti-kraak?) openen zodat de vervoersafstanden en -kosten gedrukt worden. Trachten hyperlokaal te huren. Een de kunstsector van een nieuwe arbeidsmarkt voorzien en de productie van kostbare interieurartikelen reduceren.

Hoe wordt het geld ingezet?

1. Een BV oprichten. 2. Een geschikt atelier vinden. 3. Eventuele beveiligingsmaatregelen. 4. Marketingbudget: oproep meubel eigenaars + oproep creatievelingen. 5. Eventuele zakelijke softwarepakketten. 6. Eventuele consult voor huurcontracten en businessmodel constructie. 7. Eventuele salarisadministratie voor uitbetalingen.

Wat is er nog nodig om het idee uit te voeren?

Als dit van de grond komt: salaris om het vol te houden en uit te bouwen.