Seniors Unlimited - Eenzame ouderen in hun kracht zetten

Ouderen in staat stellen om een actieve sociale kring te behouden, terwijl ze mentaal en fysiek fit blijven en plezier hebben!

Stem op dit idee
Beschrijving

In de komende 10 jaar zullen in Nederland meer dan 1 miljoen ouderen zich eenzaam voelen. Dat is 50% meer dan vandaag. Er zijn veel initiatieven om dit probleem aan te pakken, maar het probleem blijft groeien, samen met de bijbehorende problemen van depressie, verwaarlozing, dementie en vroegtijdig overlijden. De coronaviruscrisis zal deze trend waarschijnlijk versterken, aangezien ouderen meer geïsoleerd raken om zichzelf tegen het virus te beschermen. Seniors Unlimited wil eenzaamheid helpen voorkomen en verlichten, door het voor ouderen gemakkelijker te maken om een gezonde sociale kring te behouden en plezier te hebben in het proces! Het werkt op abonnementsbasis: leden hebben toegang tot regelmatige activiteiten die hun geest en lichaam stimuleren (bijv. Danslessen, kooklessen, kunst- en muziekworkshops, culturele uitstapjes enz.). We zullen senioren verbinden met partnerorganisaties die dergelijke activiteiten aanbieden, en daardoor regelmatig ontmoeten, delen en leren. Het uiteindelijke doel is om een omgeving te creëren die senioren in staat stelt contact te maken met anderen, betekenisvolle relaties op te bouwen en een gezond en bevredigend leven te leiden. Onze visie voor de toekomst is om het dienstenaanbod uit te breiden met oudere senioren (80+), die minder mobiel zijn en fysieke en mentale gezondheidsproblemen hebben, zoals dementie. Ouderen hebben veel te bieden en verdienen het tot het einde toe een gezond en gelukkig leven te leiden!

Hoe wordt het geld ingezet?

Ondersteuning om te communiceren met de doelgroep, partners vinden en het idee op kleine schaal testen, om het concept te valideren en het voorgestelde aanbod te verbeteren.

Wat is er nog nodig om het idee uit te voeren?

Ondersteuning / mentoring van meer ervaren professionals