Mooie, stille zon + wind-turbines op gebouwen

In de gebouwde omgeving elektriciteit opwekken met de zon EN wind! Dat lukt ons, door een uniek mechanisme voor de stadswind. Bovendien een verfraaiing van het gebouw.

Stem op dit idee
Beschrijving

Kleine windturbines in de stad zijn nooit goed van de grond gekomen. Omdat ze niet goed met de stedelijke omstandigheden om kunnen gaan. Wij hebben een mechanisme ontwikkeld en zijn het aan het perfectioneren dat wél de variabele, turbulente stadswind effectief om kan zetten in stroom. Daarbij combineren we ons ontwerp met gevel-panelen en de opgewekte energie kan opgeslagen worden in een buurtbatterij. Deze combinatie van zon, wind en opslag past bovenop een gebouw van een aantal etages. We maken het circulair en modulair dus het kan aangepast, ge-upgrade en na gebruik hergebruikt of gerecycled worden. In de stad is de grootste energievraag, het daar ook produceren is volgens ons heel logisch. Vermindert ook de noodzaak tot verzwaring van het netwerk, zeker wanneer men het combineert met opslag.

Hoe wordt het geld ingezet?

De technische uitvoering van het mechanisme, verder testen en verbeteren. Partners zoeken om het te produceren. Meer klanten vinden om locaties te verkrijgen en promotie! Dit is een idee dat globaal toegepast kan worden en de klimaatverandering moet ook globaal bestreden worden. We streven ernaar om in meerdere landen onze producten en/of technologie ter beschikking te stellen.

Wat is er nog nodig om het idee uit te voeren?

We zoeken ook mensen die ons mee kunnen helpen. Momenteel zijn we een klein teampje en werken we samen met twee andere bedrijven die de gevelpanelen en buurtbatterij maken. Met ons drieën hebben we zeker kans van slagen, echter zijn wij nog niet marktrijp. We zoeken nog techneuten, juristen, PR-medewerkers, bouwkundigen en installateurs.