gepersonaliseerde oplossingen voor data-analyse

SMEs een persoonlijke service te leveren die de meningen van stakeholders en informatie van de omgeving in kaart brengt om een beter beeld van de crisis te leveren

Stem op dit idee
Beschrijving

Twee weken geleden hebben wij een enquête uitgestuurd om de meningen en problemen van mensen in de lokale omgeving in kaart te brengen met betrekking tot de Corona crisis. Gebaseerd op de resultaten van deze enquête hebben wij gevonden dat, ondanks de grote economische en maatschappelijke impact van kleine en middelgrote ondernemingen, deze ondernemingen door de Corona Crisis onder druk staan. Dit heeft voornamelijk betrekking op de grote onzekerheid waarmee deze bedrijven worstelen. Deze onzekerheid wordt gevoed door een teveel aan informatie waardoor de eigenaren van deze ondernemingen suboptimale strategische beslissingen moeten nemen. Veel van deze kleine bedrijven bezitten niet genoeg middelen voor onderzoek, datacollectie, en analyse en kunnen daardoor niet het nodige onderzoek verrichten voor het maken van de juiste beslissingen voor de toekomst. Door het maken van suboptimale beslissingen, vooral in crisistijd, komt de toekomst van deze kleine bedrijven, evenals de banen die zij creëren, in het gevaar. Ons voorstel voor het oplossen van dit probleem is het volgende: het bieden van persoonlijke oplossingen voor data-analyse om de situatie en meningen van relevante stakeholders in de omgeving van de organisatie in kaart te brengen. Ons doel is om een platform te creëren die begrijpelijke en relevante informatie kan bieden aan deze bedrijven, en tegelijkertijd aan elke situatie aanpasbaar is. Met de informatie die dit platform kan bieden, kunnen wij deze bedrijven inzicht geven in het formuleren van tijdige en effectieve initiatieven om zich aan te passen aan de huidige crisis. Met het leveren van accurate data-analyse en een brede kijk op de samenleving hopen wij alle aspecten van de directe omgeving van deze bedrijven in kaart te brengen, zodat zij effectieve besluiten kunnen nemen gebaseerd op hun persoonlijke situatie. Onze visie is om de meest kwetsbare (en waardevolle) sector de mogelijkheid te geven om sterk uit deze crisis te komen en zodoende banen en families te beschermen tegen een onzekere toekomst. Het platform wat wij willen bieden is voldoende schaalbaar en daardoor kan het op uitgebreid gebied worden geïmplementeerd. Hierdoor hopen wij een voldoende grote impact op de maatschappij en de economie te kunnen leveren.

Hoe wordt het geld ingezet?

Het scouten van de nodige experts op het gebied van data-analyse en computer science voor de nodige technische kennis voor het platform en relevante processen. Het marketen van onze services aan kleine en middelgrote bedrijven.

Wat is er nog nodig om het idee uit te voeren?

Begeleiding van experts op het gebied van consultancy en data-analyse om de nodige inzichten te leveren op het contact met de cliënten, netwerken, en het verbeteren van processen en dimensies van het platform.