Houryou

Het (lange termijn) effect van corona vraagt om innovatie van (nieuwe) ondernemers maar er is geen budget om daarvoor expertise in te schakelen. Daar staat tegenover dat veel opdrachten voor experts op een lager pitje staan of nog moeten beginnen en er dus meer tijd is om anderen te helpen. Wat als we een digitaal platform ontwikkelen dat vraag en aanbod aan elkaar kan koppelen?

Stem op dit idee
Beschrijving

Iemand kort op weg helpen als eigen ondernemer is vaak moeilijk omdat je er niet voor betaald krijgt/ of niet voor kan betalen. Terwijl deze kleine uurtjes met een belletje, kop koffie of (online) afspraak wel vaak oplopen tot een grote tijdsinvestering. Wat als we dat soort uurtjes nu niet met geld maar met uren gaan betalen? En we een digitaal platform gaan gebruiken om ervoor te zorgen dat dat niet alleen tussen 2 ondernemers kan maar in een netwerk van ondernemers (dus als ik uren aan jouw geef, hoef ik die niet terug van jou, maar van iemand anders in het netwerk die misschien wel juist die expertise heeft die ik zoek).

Hoe wordt het geld ingezet?

Een project, opgedeeld in 3 fases waarin we een app/plugin gaan ontwikkelen die het mogelijk maakt om uren te ruilen. Iedere fase bestaat uit onderzoek en een design sprint waarin de app verder wordt vormgegeven ahv de uitkomsten uit dat onderzoek en een pilot om de app gelijk te gaan testen in gebruik.

Wat is er nog nodig om het idee uit te voeren?

Een team van app bouwers, onderzoekers envalidatie/ondernemerschap experts die aansluiten bij alledrie de sprints (dus daar vragen we 3 x 32 uur van). Daarnaast willen we iedere design sprint verschillende (ondernemende)experts uitnodigen om mee te denken/werken met het ontwikkelen van het digitale platform, wat we gaan betalen in uren via ons nieuwe platform (hebben we gelijk validatie!).