Tussenbedrijf

Een bedrijf waarin je werk organiseert rond de mensen ipv mensen zich aanpassen aan het werk. Als oplossing voor afstand tot de arbeidsmarkt en werknemerstekorten.

Stem op dit idee
Beschrijving

Het Tussenbedrijf is een bedrijf waarin iedereen die op zoek is naar werk of stage wil lopen, welkom is. Je gaat er klussen oppakken of projecten opzetten die bij jou passen, zodat je de beste versie van jezelf kunt tonen en tegelijkertijd een zinvolle bijdrage levert. Dit vervangt het brieven schrijven en sollicitatietrainingen. Iedereen kan er al doende laten zien wat ie waard is, welke eigenschappen en talenten hij/zij heeft, ondersteund door collega's. Gezamenlijk gaan we op zoek naar diensten, producten en projecten waar opdrachtgevers en klanten voor zijn. Je keert er 21ste eeuwse vaardigheden. Je ervaart er hoe je elkaar kunt aanvullen, dus 1+1=3. Voor werkgevers is het een pool waar ze personeel kunnen vinden. De klussen die er liggen zijn die dingen die nodig zijn voor meer duurzaamheid, meer hulp en extraatjes die het leven leuker maken. Zo wordt het de kers op de taart van de samenleving. Dit idee is zeker in deze tijd een goed idee. Er zijn veranderingen gewenst, dus extra handen en hoofden nodig. Klimaat, biodiversiteit, kloof tussen haves en havenots (armoede, digitaal achterblijven, eenzaamheid) - het Tussenbedrijf is een poule van mensen die dit kan oppakken. Mensen die nu niet de mogelijkheid hebben hun vaardigheden en inzet te gebruiken en in plaats daarvan een hele hoop bureau- en papierwerk veroorzaken (solliciteren kost niet alleen de sollicitant en UWV, maar ook de werkgever veel moeite). Werkgevers hebben door het Tussenbedrijf een etalage waar ze geschikte werknemers kunnen vinden. Bovendien is het Tussenbedrijf een voorbeeldbedrijf van talentgericht en ondernemend werken.

Hoe wordt het geld ingezet?

Een bedrijf opzetten. Expert begeleiding inhuren. Startkapitaal voor het bedrijf (huur, website, huisstijl, inkoop). Lokaal beginnen. Gebruik makend van voorbeelden en expertise die er al is. (Scharrelondernemen, sociaal ondernemen, open hiring, bewonersbedrijven) Aanvullende fondsen vinden (gemeente, provincie, rijk).

Wat is er nog nodig om het idee uit te voeren?

Experts. Hulp bij stichting plus bv oprichten.