Re*NEW: oude ‘afgedankte’ meubelen verwerkt in een nieuw design.

Re*NEW furniture wil het ‘kastje van oma’ vernieuw-designen passend in het hedendaagse interieur.

Stem op dit idee
Beschrijving

Vintage is al heel lang hip. Zweeds design staat hoog op iedereens verlanglijstje en wordt voor veel geld gekocht. Maar ook oude Poolse fabriekslampen, Hollywood Regency meubelen, Space-Age stoelen of heksenhoed lampen worden door menig verzamelaar gezocht en gekocht. Kleine (online)vintage stores vind je tegenwoordig overal. Daarnaast worden er veel tweedehands- winkels en markten bezocht voor de beste koopjes. Vele huizen zijn omgetoverd tot vintage paleisjes vol met planten en gedroogde snijbloemen in West-Germany vazen. Wij zien dat ook vintage onderhevig is aan trends. Hierdoor blijft de ‘oude kast van oma’ staan. Re*NEW furniture wil de ‘kast van oma’ vernieuw-designen zodat deze passend is in het hedendaags interieur. We combineren oude vormen met hedendaagse vormen. Hierdoor creëren we een eclectisch design meubel die past in het interieur van nu. De Re*NEW meubels worden hoogwaardig afgewerkt, waardoor de meubelstukken (opnieuw) lang mee gaan. Zo blazen we nieuw leven in oude meubelstukken, verkleinen we de afvalberg en reduceren we de CO2 uitstoot doordat er minder vernietigd wordt. We starten met een kleine groep creatieve freelance makers. Als we kijken naar de toekomst zien we door heel Nederland Re*NEW hubs. Elke hub heeft zijn eigen makers en zijn eigen partners (kringloopwinkels/shop-in-shops oid). Elke hub staat nauw in contact met onze head office. Vanuit de Re*NEW office onboarden we elke hub. We organiseren ‘maakdagen’ en nemen onze nieuwe collega’s mee door het maak- en productieproces. Elke hub krijgt een coach. Dit is een maker die al een geruime tijd bij Re*NEW werkt en zal de hub begeleiden en kwaliteitscheck doen. Door meerdere hubs op te zetten hoeven we minder meubels naar 1 locatie te voeren en creëren we werkgelegenheid in elke provincie. Hier het hele idee: https://drive.google.com/file/d/1kIUmshKoXzRfvRXY0p2jG8lw7vyl3yYb/view?usp=sharing

Hoe wordt het geld ingezet?

De eerste showmodellen maken. Designs en eerste onderzoek productieproces Opzetten van het merk (branding/Website) deels eigen uren.

Wat is er nog nodig om het idee uit te voeren?

Om dit plan een succes te maken hebben we meer advies en inzicht nodig over productielijnen en logistiek. Daarnaast moet het eerste team van ontwerpers en makers geworven worden.