Met EARN-E besparen op energie, CO2 en kosten

EARN-E helpt je om het verbruik van stroom en gas thuis te verminderen. EARN-E is dus goed voor je portemonnee en voor het milieu: win-win!

Stem op dit idee
Beschrijving

‘EARN-E | Low Budget Energiemonitor’ is het meest betaalbare energiemonitoringsysteem voor huishoudens en kleinbedrijf op de markt. Met de EARN-E app zie je wat je verbruikt aan elektriciteit en gas en wat je teruglevert aan het stroomnet als je zonnepanelen hebt. Live, per uur, dag en maand. Als je je waterkoker aanzet, zie je dit direct terug in je app. Zo word je je er bewust van wat alle apparaten verbruiken. Ook zie je hoeveel je betaalt aan je sluipverbruik. Dit gaat al snel om tientallen euro’s, die makkelijk terug te verdienen zijn. Met de app kun je ook beter op je gasverbruik gaan letten, door bijvoorbeeld minder lang te douchen of je handen met koud in plaats van warm water te wassen. Zo kom je op een leuke manier tot kleine, simpele ingrepen, die over een jaar een grote impact hebben. Ieder huishouden kan met EARN-E snel en eenvoudig een goede, duurzame bijdrage leveren. Je hoeft geen klant te zijn van een specifieke energieleverancier. Iedereen kan altijd meedoen. De EARN-E energiemonitor is geschikt voor alle typen slimme meters, en de EARN-E app is beschikbaar voor iOS en Android. De EARN-E Low Budget Energiemonitor is er voor consumenten en organisaties. Voor organisaties willen we: - met de EARN-E Low Budget Energiemonitor realtime P1-data van de slimme meter betaalbaar aanbieden aan partijen voor slimme energiesystemen en data gedreven verduurzaming van gebouwen. - met de energie app consumenten betrekken bij verduurzaming van de woning, met (realtime) inzicht in de energiehuishouding. Hiermee willen we consumenten activeren om met energiebesparing thuis aan de slag te gaan. - met de desktop data-analyseportaal samen met energiecoaches (en andere adviseurs) en renovatiebedrijven vanuit data(-analyse) consumenten ondersteunen met de renovatie en verduurzaming van de woning. Via de desktop data-analyseportaal bepalen ze wat de meest geschikte verduurzamingsmaatregelen voor de woning zijn. Bovendien kunnen ze hiermee aan de hand van de data aantonen wat de effecten van de uitgevoerde maatregelen zijn. Om gebouwen stapsgewijs te verduurzamen. Ook wordt dit systeem gebruikt om een totale besparing van een individueel huishouden, een bedrijventerrein, appartementencomplex, VVE, of zelfs een hele gemeente gedurende een langere (renovatie) periode in kaart te brengen. - met de API realtime data van de slimme meter aanbieden voor nieuwe cloud-to-cloud toepassingen. Om in gebouwen en gebieden efficiënter met opwek en verbruik van stroom en verbruik van gas en warmte om te gaan. Zoals de EARN-E toepassing in de huidige projecten ‘Wijkie | We Delen Energie’ en ‘Loenen Energie Neutraal’. Met het aanbieden van onze producten willen we een meervoudige waarde creatie realiseren voor alle betrokken partijen (consumenten, overheid en organisaties). Zodat 1 plus 1, 3 is.

Hoe wordt het geld ingezet?

De EARN-E energiemonitor is getest binnen de pilot projecten ‘Wijkie | We Delen Energie’ en ‘Loenen Energie Neutraal’. De bèta-versie van de EARN-E app staat in de Android store, de iOS versie volgt in de komende weken. Met de desktop data-analyseportaal zijn we met klanten aan het experimenteren hoe ze het kunnen gebruiken. De API is momenteel in ontwikkeld. Onze producten zijn zo goed als marktrijp; er zijn pilots uitgevoerd en we zijn met consumenten en organisaties aan het experimenteren hoe ze onze producten kunnen gebruiken. We merken dat het product nog niet gevonden wordt door de markt. We zullen het budget gebruiken om de producten succesvol naar de markt te krijgen. Zo dient er een doelgerichte strategie opgezet te worden voor het vinden en opzetten van consortia en projectvorming met consumenten, andere bedrijven/ organisaties, overheden en/ of kennisinstellingen, energiecoaches, bewoners collectieven, et cetera.

Wat is er nog nodig om het idee uit te voeren?

- Naamsbekendheid; - Breder netwerk; - Nieuwe samenwerkingen; - De juiste netwerken aangeboord in de sector;