VONK in de wijk

Een inspirerende lokale woon-werk-leef gemeenschap waarbij de buurt/wijk de keten is. Duurzaam groen, gezond, lokaal, sociaal met een zo klein mogelijke voetprint.

Stem op dit idee
Beschrijving

VONK in de wijk (t)huis van de duurzame nabuur Een circulaire broedplaats met 6 tiny houses op het buitenterrein. Realiseren van fysieke woon- en werkplekken waar mensen welkom zijn en graag verblijven, waar het gaat om groen, gezond, sociaal en duurzaam binnen een lokale keten. Een ervaringsplek die uitdaagt en inspireert om duurzaam samen te leven en te wonen, die uitgevoerd en bedacht wordt met elkaar. Een gemeenschap die ook maatschappelijk duurzaam is en plek bied aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een huiskamer kan zijn voor dementerende ouderen, een plek waar kinderen graag buiten spelen en passanten graag komen voor activiteiten of de kleine veganistische horeca. Doelstellingen: Experimenteren met circulariteit door zoveel mogelijk hergebruik van materialen Ecologisch bouwen o.a. Tiny Houses (CO2 opslag) Zoveel mogelijk verschillende waarden inzetten en laten groeien op het gebied van kennis, materialen, arbeid, geld en netwerken Ruimte voor zzp’ers en kleine ondernemers om circulaire maakinitiatieven te ontplooien Wonen, werken en ontspanning combineren op een terrein Zoveel mogelijk verschillende doelgroepen actief betrekken Optimale invulling geven aan leegstandsbeheer Stimuleren en bijdragen aan de SDG’s Bijdragen aan de lokale leefgemeenschap Vergroening en biodiversiteit Bijdragen aan klimaatherstel door materialen te gebruiken gemaakt van organische reststromen en hernieuwbare grondstoffen waarin we CO2 voor langere tijd vast kunnen leggen. Oprichten Groen Fonds voor een basisinkomen voor mensen die fulltime werk verzetten en initiatieven voortbrengen passend bij deze doelstellingen

Hoe wordt het geld ingezet?

Materiaal en machines om lokaal te kunnen produceren. Budget voor begeleiding voor mensen om terug in de maatschappij te komen. Oprichten Groen Fonds voor een basisinkomen voor mensen die fulltime werk verzetten en initiatieven voortbrengen passend bij de doelstellingen en die een lokale keten voortbrengen. Professionele website.

Wat is er nog nodig om het idee uit te voeren?

Dit is een idee wat we mogen opzetten en uitvoeren voor 3 jaar, zicht op een vervolg locatie zou geweldig zijn. Tot die tijd kunnen we veel ondersteuning gebruiken om deze (mini/tiny) woon-werk-leefgemeenschap lokaal en fysiek te maken. Oprichten Groen Fonds voor een basisinkomen voor mensen die fulltime werk verzetten en initiatieven voortbrengen passend bij onze doelstellingen en die tevens een lokale keten voortbrengen.